Дуанапрен (пенополиуретан) – производство и търговци в България

Дуанапрен – суровина, която има нарастващо търсене

Дунапренът е търсена суровина за много промишлени и домашни нужди.
Може ли да се намери дунапрен на цени на дребно и как може да стане това с поръчка за един два или три листа дунапрен за битови нужди.
Ясно е, че заводите за дунапрен произвеждат не за крайния потребител, а за мебелното производство и за търговците на едро.
Как може човек да се сдобие с необходимото му парче дунапрен ако иска да си купи, как може да се сдобие с тази „безценна“ суровина.
Не винаги в магазините за строителни материали тип Практикер човек може да намери необходимият за нуждите му качествен пенополиуретан. Обикновено в тези магазини се продава пенополиуретан, който е с качества, приложими в топло и шумо-изолацията.
Съществуват търговци, които контактуват директно със завода за дунапрен в България и правят индивидуални заявки, пристигащи от крайните потребители. По този начин всеки може да си закупи дунапрен като суровина.
Как може да се ориентирате в предлаганите от търговците и заводите пенополиуретан и дали някой ще може да ви достави желания продукт.
Много магазини за дунапрен, присъстващи в интернет пространството имат регистрация в Google, което може да помогне при избора да откриете най-близкия до вас търговец.
Изборът на търговец може да откриете и при търсене по ключова дума и вече, преминавайки през сайтовете да изберете този, който отговаря на вашите представи за визуална среда, функционалност или цена.
Има много търговци, които рекламират своите продукти като такива с най-ниска цена. Това е добре за всеки, но при наличието на десетки видове дунапрен с различни технически характеристики и размери е много трудно да се определи точно коя е най-ниската цена. Дали не е тази, която предлага ниско качествен продукт или просто залежала или върната стока.
Борса за дунапрен, немски дунапрен… всичко това звучи абсурдно и е някак неоснователно да си борса след като предлагаш дунапрен (пенополиуретна) на един производител или пък суровината да бъде вносна, което е съвсем нерентабилно… Ако трябва да се разгледат всички послания в интернет изглежда така, сякаш се предлагат дунапрени от различни производители, което не е така.

В България производителят е един и той е най-големият на Балканския полуостров.

Всичко това кара хората да се чудят дали не са заблуждавани масово за всичко. Именно и поради подобни заблуди се ширят какви ли не теории на конспирацията за всяко нещо в нашата страна.
Истината се пренебрегва и дори става съмнителна, след като постоянно от всички страни се шири манипулацията, защото винаги е по-пикантна и интересна от простите факти.
А за суровина като дунапрен едва ли има нужда да се вкарваме в заблуди.
Производителят на дунапрен в България е Kovafoam – качествени продукти под шапката за завода са не само дунапрените, но и диваните и матраците, които се изработват в гр, Севлиево.
На пазара, поне като присъствие съществува и Eurofoam, които не работят с крайни клиенти и с отделни търговци, но няма и защо. Дунапренът им не се изработва на територията на България, цената им не е конкурентноспособна и никой краен клиент не би си закупил от тях.
Като заключение можем да направим една класация, която да ориентира купувачите на дунапрен в интернет пространството, както и да улесни всеки при избора на суровина.

Основни определящи критерии в класацията:

  • визуална среда, ориентирана към клиента
  • скорост на зареждане на страница
  • функционалност на уеб сайта за различни
  • устройства – лаптопи, таблети, мобилни телефони
  • сигурност
  • съдържание и информация
  • прозрачност за собствеността на сайта и търговеца
  • степен на специализираност (което означва, сайтът да предлага продукти и услуги, които са в периметъра на суровината дунапрен). По този критерий много уеб сайтове, предлагащи огромни продуктови бази, препокриващи се между различните търговски вериги са умишлено изключени от тази класация, именно поради това, защото те трудно могат да предложат професионална консултация в магазините си.

ТОП КЛАСАЦИЯ – СУРОВИНА ДУНАПРЕН (ПЕНОПОЛИУРЕТАН) ЗА КРАЙНИ ПОТРЕБИТЕЛИ

1 МЯСТО

www.bgfoam.com

МОЯТ МАТРАК ОТ ДУНАПРЕН И МЕМОРИ ПЯНА

2 МЯСТО

www.kabox.eu

МАГАЗИН ЗА ДУНАПРЕН И МЕМОРИ ПЯНА “KABOX”

3. МЯСТО

dunapren.site

МАГАЗИН ЗА ДУНАПРЕН И МЕМОРИ ПЯНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *